ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

δωρεάν αποστολή για παραγγελίες πάνω από 50,00€

Τι είναι θερμοκρασία χρώματος. Ποια Λάμπα LED να διαλέξω?

Θερμοκρασία χρώματος είναι μια μέτρηση της ‘’ζεστασιάς’’ ή της ‘’ψυχρότητας’’ μιας πηγής φωτός. Μια μέτρηση της απόχρωσης του λευκού φωτός.

Η θερμοκρασία χρώματος υποδεικνύεται σε μονάδες που καλούνται Kelvin και η τιμή της καθορίζει εάν οι λαμπτήρες παράγουν θερμό ή ψυχρό φως.  Οι υψηλοί αριθμοί αντιστοιχούν σε πιο μπλε ή πιο «ψυχρούς» τόνους ενώ οι χαμηλοί αντιστοιχούν σε πιο κίτρινους ή «πιο ζεστούς» τόνους.

Η θερμοκρασία Kelvin ενός χρώματος εκφράζεται ως αριθμητική τιμή ακολουθούμενη από το σύμβολο “K”.  Όταν προσπαθείτε να κατανοήσετε την κλίμακα Κέλβιν, μπορεί να χαθείτε λίγο επειδή λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση από τις κλίμακες Κελσίου και Φαρενάιτ. Ένας μικρότερος αριθμός στην κλίμακα Kelvin αντιστοιχεί σε ψυχρότερες αποχρώσεις και αντίστροφα.

Ένας κατανοητός οδηγός για τη θερμοκρασία χρώματος, ποια είναι η αντιστοίχιση με το φως της ημέρας και πως θα επιλέξεις την κατάλληλη για τις δικές σου ανάγκες.

Ο διάσημος Βρετανός επιστήμονας William Kelvin  ήταν ο πρώτος που θέρμανε με επιτυχία ένα κομμάτι άνθρακα και κράτησε σημειώσεις για τις αλλαγές στο χρώμα του, που οδήγησαν στην αρχή της ποσοτικοποίησης της απόχρωσης του «λευκού» στα τέλη του 1800.  Όταν θερμάνθηκε στο μέγιστο, το μπλοκ άνθρακα άλλαξε χρώμα από σκούρο κόκκινο σε διάφορα κίτρινα χρώματα πριν γίνει ένα εκθαμβωτικό μπλε λευκό.

Από τότε, η έννοια των ποικίλων θερμοκρασιών χρώματος φωτός έχει αυξηθεί εκθετικά. Η θερμοκρασία χρώματος μιας λάμπας έχει γίνει ολοένα και πιο σημαντική καθώς ο τεχνητός φωτισμός έχει εισαχθεί στα σπίτια και τους χώρους εργασίας μας, καθώς και σε άλλους τύπους λαμπτήρων εκτός από τους «παραδοσιακούς» λαμπτήρες πυρακτώσεως, όπως οι λαμπτήρες LED και CFL. Ως αποτέλεσμα, οι παραγωγοί μπόρεσαν να δημιουργήσουν φώτα με μεγάλη γκάμα θερμοκρασιών χρώματος, δίνοντας στους καταναλωτές περισσότερες επιλογές.

 

Ένας οπτικός οδηγός για τη θερμοκρασία χρώματος, ποια είναι η αντιστοίχιση με το φως της ημέρας και πως θα επιλέξεις την κατάλληλη για τις δικές σου ανάγκες..

H θερμοκρασία χρώματος είναι μια πολύ σημαντική επιλογή που πρέπει να γίνει για το φωτισμό κάθε επαγγελματικού χώρου.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες Kelvin ( 5000° - 6500° K ) είναι αυτό που θεωρούμε ψυχρό και χαμηλότερες θερμοκρασίες χρώματος ( 2700° - 3000° K ) θεωρούνται θερμό.

Τα εξάγωνα επαγγελματικά φώτα LED του SPRAYGUN.GR είναι διαθέσιμα σε δύο επιλογές: φώτα LED 4.000K και φώτα LED  6.500K